8 Dingen die je moet regelen voordat je naar China gaat!

Op vakantie naar China? Lees in dit artikel wat je allemaal nodig hebt zodat je zorgeloos kan genieten van je reis naar China.

Checklist with checkmarks

1. Geldig Paspoort

Eigenlijk een no-brainer, maar het gaat vaker mis dan je denkt. Een geldig paspoort is een absolute vereiste om op vakantie naar China. Let er dus goed op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum waarop je China binnentreedt.

2. Visum

Ook zonder visum kom je China niet binnen, het aanvragen van een visum voor China is een langdurig en ingewikkeld proces. Het is dus zeker aan te raden om hier tijdig mee te beginnen. Er zijn meerdere visum types beschikbaar, voor elk reisdoel moet er een ander visum worden aangevraagd.

Het aanvragen van een Visum naar China kan onduidelijk en complex zijn door de vele vereisten, snel veranderende regelgeving en op te leveren documenten. Visum Vlug kan u hierin bijstaan neem hiervoor contact met ons op.

3. Reisverzekering

Een reisverzekering is niet verplicht, maar zeker wel aanbevolen voordat je naar China vertrekt. Dit beschermt je tegen onverwachte medische kosten, het verliezen van je bagage en overige onvoorziene omstandigheden.

4. Vaccinaties en gezondheidsvereisten

Er zijn tot op heden (augustus 2023) geen verplichte vaccinaties, maar DTP en Hepatitis A vaccinaties worden wel sterk aanbevolen. Check altijd de website van de rijksoverheid voor de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

5. Hotelreservering en reisplanning

Het is sterk aan te raden om een papieren kopie van je hotelboeking en reisplanning bij je te hebben. Het kan voorkomen op de luchthaven in China dat er gevraagd wordt om je reisdoel en-duur te verifiëren. Zonder deze stukken bij je te hebben kan dit proces aanzienlijk langer duren en in sommige gevallen kan zelfs de toegang naar China worden ontzegd.

6. Taal en communicatiep

In de meeste grote steden van China zijn er steeds meer Engelstalige borden te zien, ook spreken steeds vaker medewerkers van restaurants of grote winkelketens Engels. Kom je buiten deze grote steden dan spreekt vrijwel niemand Engels, het is dus sterk aan te raden om een paar basiswoorden en -zinnen in het Kantonees/Mandarijn te leren. Verder is het ook handig om Google Translate bij de hand te hebben, vooral de spraakfunctie kan veel eenvoudige interacties versoepelen met de lokale bevolking.

7. Geld en betaalmiddelen

In China wordt er betaald met de Renminbi(RMB) of Yuan. Het is sterk aan te raden om contant geld mee te nemen voor kleinere aankopen, buiten de grote steden is het niet overal mogelijk om met een creditcard/betaalpas te betalen. Geld wisselen kan op verschillende plekken zoals luchthavens, banken en hotels.

8. Reisstekker

De stopcontacten in China hebben 2 of 3 rechthoekige pinnen en verschillen van Nederlandse stekkers. Wil je overal je elektronische apparaten kunnen opladen neem dan een reisstekker type A mee naar China.

Laatste Tips

Kortom, een reis naar China kan een onvergetelijke ervaring zijn, maar het vereist wel enige planning en voorbereiding. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren begint met het regelen van je visum en andere reisdocumenten, en houd rekening met eventuele gezondheids- en vaccinatievereisten. Vergeet niet om je reisverzekering op orde te hebben en wat basiskennis van de taal en cultuur kan je ook van pas komen. Met de juiste voorbereiding kun je optimaal genieten van al het prachtigs dat China te bieden heeft.

Nog meer vragen? Bel ons op 06-17611519 of start uw visum-aanvraag hier beneden voor een zorgeloze reis naar China!