Veelgestelde vragen over het Chinese Visum

Bent u van plan om naar China te reizen, dan heeft u een Visum voor China nodig. Dit artikel probeert enkele van de meest gestelde vragen over het Chinese visum te beantwoorden. Zie ook FAQ voor overige veelgestelde vragen.

Air China flying plane

Kan ik meerdere keren China bezoeken/intreden met hetzelfde visum?

Het hangt af van het type visum dat u heeft aangevraagd. Sommige visums, zoals een toeristenvisum, staan doorgaans één of twee keer toe. Er zijn echter ook visa beschikbaar die meerdere bezoeken toestaan. Zie hiervoor Interlink Zakenvisum bijvoorbeeld.

Hoe lang duurt het om een visum voor China te krijgen?

De gemiddelde verwerkingstijd voor een Chinees visum is ongeveer vier werkdagen na het indienen van uw aanvraag. Echter, dit kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en het kan langer duren tijdens piekperiodes/feestdagen.

De wachttijden voor een afspraak zijn gemiddeld tussen de 2-3 weken. Moet u eerder naar China, neem dan contact met ons op via info@visumvlug.nl of bel ons op 06-17611519 . Wij kunnen u in de meeste gevallen voorzien van een vervroegde spoedafspraak.

Is er een spoedprocedure beschikbaar voor het Chinese visum?

Ja, er is een spoedprocedure beschikbaar voor bepaalde soorten visa. Neem contact op met Visum Vlug voor meer informatie.

Kan ik mijn visumaanvraag volledig online ingediend worden?

Ja, indien u in de afgelopen 5 jaar uw biometrie heeft afgegeven (Vingerafdrukken). Ook als u ouder bent dan 70 jaar, is dit niet nodig en hoeft u niet persoonlijk langs te gaan. Neem voor de juiste gang van zaken contact met ons op.

Zijn er speciale vereisten voor minderjarige reizigers?

Ja, minderjarige reizigers (onder de 18 jaar) hebben aanvullende documenten nodig, zoals een geboorteakte en toestemmingsbrieven van beide ouders.

Ik ben mijn visum verloren in China, wat nu?

In het geval dat u uw visum verliest terwijl u in China bent, moet u onmiddellijk contact opnemen met het dichtstbijzijnde politiebureau en de Nederlandse ambassade.

Mijn visum verloopt in China, wat nu?

Als uw visum niet meer geldig is terwijl u nog steeds in China bent, moet u het land per direct verlaten of u zich direct melden bij het politiebureau voor een eventuele verlenging van het visum. Let erop dat het overblijven na de vervaldatum van uw visum ernstige gevolgen kan hebben, waaronder andere sancties zoals boetes of zelfs gevangenisstraf.

Nog meer vragen? Bel ons op 06-17611519 of start uw aanvraag hier beneden!