Hoelang duurt een visumaanvraag voor China?

Het aanvragen van een visum voor China kost veel tijd, geduld maar vereist ook een grondige voorbereiding. Buiten het piekseizoen kan het gemiddeld 4 tot 6 weken voor de totale aanvraag, als het heel druk is kan dit oplopen tot 8 weken. Deze doorlooptijd begint vanaf het verzamelen van alle benodigde documentatie tot het ophalen van uw visum.

Business man and clock

Wanneer beginnen met de aanvraag?

Het is al mogelijk om 3 maanden voor uw geplande reis te beginnen met het aanvraagproces voor uw visum naar China. Begin minimaal 6 weken, maar bij voorkeur 2 tot 3 maanden voor uw geplande reisdatum. Dit geeft u voldoende tijd om eventuele fouten te verbeteren, alle documenten op te vragen en vertragingen te ondervangen. Dit kan veel toekomstige stress en potentiële (financiële) problemen voorkomen, denk aan annuleringen van uw hotelboeking en vliegtickets.

Moet u eerder naar China, neem dan contact met ons op via info@visumvlug.nl of bel ons op 06-17611519. Wij kunnen u in de meeste gevallen voorzien van een vervroegde spoedafspraak. Lees hier meer over de spoedprocedure.

Veel voorkomende fouten!

Het indienen van onvolledige of incorrecte documentatie is een vaak voorkomende fout die ervoor kan zorgen dat u vaker moet terugkomen naar het Chinese Visa Center in Den Haag of zelfs tot afwijzing van uw visum. Indien uw visum is afgewezen, kunt u pas over 2 maanden weer een nieuwe aanvraag starten. Hier wordt doorgaans geen reden tot afwijzing opgegeven. Zorg er daarom voor dat uw aanvraagformulier volledig en juist is ingevuld, dat uw pasfoto voldoet aan de vereisten en dat uw ondersteunende documenten up-to-date en volledig zijn.

Aanvullende documenten en interviews

Het Chinese Visa Application Service Center kan ten alle tijden vragen om aanvullende documenten of om een interview bij de Chinese ambassade vragen. De wachttijden van dit interview kunnen ook oplopen tot 1-2 weken, houd hier dus rekening mee tijdens uw aanvraag. Het type visum, duur van verblijf, geboorteland hebben invloed of er een interview wordt afgenomen. Na het interview wordt er beslist of er een visum wordt toegekend.

Visum aanvragen in China?

Zonder geldig visum komt u China niet binnen, het is daarom essentieel om uw visumaanvraag serieus te nemen en niet te onderschatten. Het is dus niet mogelijk om naar China af te reizen en daar een visum te regelen zoals dat wel kan in andere landen. Het is wel mogelijk om uw huidige visum in China te verlengen, dit kan bij een zogeheten “Public Security Bureau” (PBS). Blijft u langer dan uw visum toelaat in China, dan riskeert u hoge boetes of zelfs detentie.

Hulp nodig?

Bij het in overweging nemen van al deze factoren, is het duidelijk waarom het belangrijk is om vroeg te beginnen met het aanvragen van een visum voor China! Indien u de aanvraag via ons wilt laten verlopen voor volledige ondersteuning in de vorm van documentencontrole, het invullen van het visumformulier en alle andere bijkomstigheden, start dan uw aanvraag hierbeneden.

Voor meer vragen of informatie kunt u contact opnemen met ons via info@visumvlug.nl of telefonisch op 06-17611519