Biometrische afdrukken voor een Chinees visum: Alles wat je hierover moet weten!

Sinds 2019 is het verplicht voor alle reizigers naar China om hun biometrische afdrukken af te geven. Wij krijgen wekelijks verschillende vragen over hoe dit proces precies te werk gaat, waarom het eigenlijk nodig is en wat er mee gedaan wordt. Dit artikel zal proberen deze vragen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden.

Biometrics with facial scan

Wat zijn biometrische afdrukken?

Voordat wij de overige vragen beantwoorden, wordt eerst gekeken naar wat biometrische afdrukken nou eigenlijk zijn. Biometrische afdrukken zijn unieke lichaamskenmerken die worden gebruikt voor identificatie of verificatie doeleinden. Het Chinese Visa Center in Den Haag gebruikt vingerafdrukken en gezichtsbeelden (foto) als biometrische gegevens.

Waarom zijn biometrische afdrukken nodig?

Wereldwijd worden biometrische afdrukken steeds vaker gebruikt als een extra beveiligingsmaatregel. Het Chinese Visa Center gebruikt deze biometrische gegevens om identiteitsfraude tegen te gaan. Met behulp van deze vingerafdrukken en gezichtsbeelden kan het Chinese Visa Center de bezoekers naar China nauwkeuriger identificeren en verifiëren. Het risico dat er met valse identiteiten naar China wordt gereisd door criminelen wordt daardoor verminderd. Het tweede voordeel is dat deze biometrische afdrukken de doorstroming bij grenscontroles verbeteren en de wachttijden verkorten, hierdoor kunnen reizigers sneller en makkelijker naar China binnenkomen.

Het is niet mogelijk om biometrische afdrukken te weigeren. Zonder het afgeven van biometrie kunt u geen visum krijgen voor China. Heeft u de afgelopen 5 jaar al wel uw biometrische afdrukken afgegeven dan is het niet meer nodig om persoonlijk naar Chinese Visa Center te gaan. Visum Vlug kan in dit geval dan de volledige aanvraag ontzorgen. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe worden biometrische afdrukken afgenomen?

Nadat de ingeleverde documenten zijn gecontroleerd bij het Chinese Visa Center worden de vingerafdrukken gescand met een biometrisch scanapparaat. Hier worden alle tien vingers vastgelegd en een foto gemaakt.

Moet iedereen biometrische afdrukken afgeven?

Nee, dit geldt alleen voor reizigers tussen de 14 en 70 jaar. Bij jongere of oudere reizigers worden er geen biometrische afdrukken afgenomen.

Wat betekent dit voor visumaanvragers?

De biometrische afdrukken zullen voor de meeste reizigers geen problemen opleveren. Het is raadzaam om de benodigde documenten (AVG, pasfoto etc) mee te nemen naar de afspraak. Als deze ontbreken, wordt de visumaanvraag niet verder in behandeling genomen. Neem contact met ons op zodat wij u op maat gemaakt advies kunnen geven over de mee te nemen documenten.

Conclusie

Biometrische afdrukken, zoals vingerafdrukken en digitale pasfoto's, zijn een essentieel onderdeel geworden van het aanvragen van een Chinees visum. Ze zijn bedoeld om identiteitsfraude te verminderen en de veiligheid te verbeteren. Reizigers moeten zich ervan bewust zijn dat het afgeven van biometrische afdrukken een standaardprocedure is en dat het helpt om de verwerking van een visum veilig en efficiënt te laten gebeuren. Kortom, geen reden voor paniek.

Nog meer vragen? Bel ons op 06-17611519 of start uw visum-aanvraag hier beneden voor een zorgeloze reis naar China!