Familievisum China: Alles Wat U Moet Weten!

Moet u naar China voor familiebezoek dan heeft u een zogeheten Q-visum of S-visum nodig. Het type visum is afhankelijk van wie u gaat bezoeken in China en hoe lang de bezoekduur is. Lees dit artikel zorgvuldig door zodat u niet het verkeerde visum aanvraagt.

Zakelijke handdruk China visum

Wat is een Familievisum voor China?

Het familievisum, ook wel Q/S-visum genoemd, is een vereiste voor iedere buitenlander die naar China afreist voor familiebezoek. Is het familielid in China een Chinees staatsburger of een buitenlander met een permanente verblijfsvergunning dan vraagt u het Q-visum aan. Betreft het te bezoeken familielid in China een buitenlander, dan vraagt u het S-visum aan.

Hoe lang is een Familievisum voor China geldig?

Verblijft u voor een periode langer dan 6 maanden in China dan vraagt u een S1/Q1 visum aan, bij een korter verblijf vraagt u een S2/Q2 visum aan. De vereiste documenten voor een S1/Q1 visum zijn complexer en uitgebreider dan die van een S2/Q2 visum, begin dus tijdig met het verzamelen van de juiste benodigde documenten.

Hoe lang duurt de aanvraag voor een Familievisum naar China?

De benodigde tijd om alle documenten bij elkaar te verzamelen plus de wachttijd en verwerkingstijd kan gemiddeld totaal bijna 6-8 weken in beslag nemen voor het S1/Q1 visum en tussen de 4-6 weken voor het S2/Q2 visum. Moet u eerder naar China, neem dan contact met ons op.

Hoe vraagt u een Familievisum voor China aan?

Het aanvragen van een familievisum voor China is een lang en uitgebreid proces dat zorgvuldig en ruim van te voren aangepakt moet worden. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen bij het aanvraagproces:

1. Verzamel de benodigde documenten

Voor het aanvragen van een familievisum heeft u een aantal documenten nodig, waaronder uw paspoort, een volledig ingevuld aanvraagformulier, een recente pasfoto en overige relevante documenten afhankelijk van het type familievisum (Q of S). Een volledige lijst van benodigde documenten (met duidelijke voorbeelden) wordt via de e-mail aangeleverd.

2. Dien uw Aanvraag in bij het Chinese Visa Center

Nadat u alle benodigde documenten heeft verzameld, moet u uw visumaanvraag indienen bij het Chinese Visa Application Service Center (CVASC). Dit kan persoonlijk of via een geautoriseerd agentschap zoals Visum Vlug gebeuren.

3. Wacht op de verwerking van uw Visum

De verwerkingstijd voor een werkvisum duurt ongeveer vier werkdagen, maar dit kan afhankelijk van de drukte variƫren. Het is raadzaam om uw visumaanvraag ruim van tevoren in te dienen om voldoende tijd te hebben voor verwerking.

De wachttijden voor een afspraak zijn gemiddeld tussen de 2-3 weken. Moet u eerder naar China, neem dan contact met ons op via info@visumvlug.nl of bel ons op 06-17611519. Wij kunnen u in de meeste gevallen voorzien van een vervroegde spoedafspraak.

Hoeveel kost een familievisum?

Zie het volgende artikel voor een compleet overzicht van de kosten voor een werkvisum in 2023, Visumkosten.

Laat ons u helpen!

Het aanvragen van een familievisum kan een ingewikkeld proces zijn, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning kunt u met gerust naar China afreizen voor uw familie. Visum Vlug staat klaar om u te helpen bij het indienen van uw visumaanvraag en het beantwoorden van al uw vragen.

Start uw aanvraag hier beneden of bel ons op 06-17611519