Studievisum China: Alles Wat U Moet Weten!

Studeren aan een Chinese universiteit is een groot avontuur voor veel studenten. Tijdens je studie maak je kennis met de exotische oosterse cultuur en taal, maar voordat je aan dit avontuur kan beginnen heb je een studievisum nodig. Lees daarom snel verder wat er allemaal bij dit studievisum komt kijken, dit artikel geeft je hopelijk een duidelijk beeld over het gehele aanvraagproces.

Zakelijke handdruk China visum

Wat is een Studievisum voor China?

Een studievisum, ook wel X-visum genoemd, is vereist voor alle buitenlanders die in China willen studeren aan een erkende onderwijsinstelling. Met dit X-visum mag je dus legaal in China verblijven en studeren.

Hoe lang is een Studievisum voor China geldig?

De geldigheid van het studievisum is afhankelijk van het type X-visum dat wordt aangevraagd. Het zogeheten X1-visum is geschikt voor studenten die langer dan 6 maanden naar China gaan. Studenten die korter dan 6 maanden in China verblijven, voor bijvoorbeeld zomerschool of een korte cursus volgen is het X2-visum geschikt. De vereisten voor een X1-visum zijn een stuk strenger en complexer, begin daarom ruimschoots van tevoren met de aanvraag hiervan.

Hoe lang duurt de aanvraag voor een Studievisum naar China?

Vanaf het moment van documenten verzamelen tot het daadwerkelijk ontvangen van het studievisum kan voor een X1-visum het gemiddeld 6-8 weken duren en voor een X2-visum gemiddeld bijna 4-6 weken. Moet u eerder naar China, neem dan contact met ons op.

Hoe vraagt u een Studievisum voor China aan?

Voordat je op studiereis kan naar China moet het een en ander geregeld zijn. Hieronder vindt u een handige stap-voor-stap handleiding voor het aanvragen van een studievisum naar China.

1. Verzamel de benodigde documenten

Voor het aanvragen van een toeristenvisum voor China heeft u een aantal documenten nodig, waaronder uw paspoort, een volledig ingevuld aanvraagformulier, een recente pasfoto en overige relevante documenten afhankelijk van uw studieduur in China. Een volledige lijst van benodigde documenten (met duidelijke voorbeelden) wordt via de e-mail aangeleverd.

2. Dien uw Aanvraag in bij het Chinese Visa Center

Nadat u alle benodigde documenten heeft verzameld, moet u uw visumaanvraag indienen bij het Chinese Visa Application Service Center (CVASC). Dit kan persoonlijk of via een geautoriseerd agentschap zoals Visum Vlug gebeuren.

3. Wacht op de verwerking van uw Visum

De verwerkingstijd voor een werkvisum duurt ongeveer vier werkdagen, maar dit kan afhankelijk van de drukte variƫren. Het is raadzaam om uw visumaanvraag ruim van tevoren in te dienen om voldoende tijd te hebben voor verwerking.

De wachttijden voor een afspraak zijn gemiddeld tussen de 2-3 weken. Moet u eerder naar China, neem dan contact met ons op via info@visumvlug.nl of bel ons op 06-17611519. Wij kunnen u in de meeste gevallen voorzien van een vervroegde spoedafspraak.

Hoeveel kost een Studievisum?

Zie het volgende artikel voor een compleet overzicht van de kosten voor een studievisum in 2023, Visumkosten.

Laat ons u helpen!

Het aanvragen van een visum naar China kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning kunt u gerust naar China voor uw studiereis. Laat Visum Vlug u helpen dit gehele proces te ontzorgen zodat u zich volledig kan focussen op het studeren in China.

Start uw aanvraag hier beneden of bel ons op 06-17611519