Toeristenvisum China: Alles Wat U Moet Weten!

Ga je binnenkort op vakantie naar China? Dan heb je een toeristenvisum nodig! Dit artikel geeft je een uitgebreide handleiding over hoe je een toeristenvisum voor China kunt aanvragen.

Zakelijke handdruk China visum

Wat is een toeristenvisum voor China?

Ga je op reis naar China voor recreatie, vakantie, het bezoeken van monumenten of andere bezienswaardigheden dan heb je een toeristenvisum, ook wel L-visum nodig. Ga je voor andere doeleinden naar China, zoals familiebezoek of een zakenreis, dan heb je een ander visum nodig.

Hoe lang is een toeristenvisum voor China geldig?

De geldigheid van het toeristenvisum is afhankelijk van het aantal entries. Er zijn 3 mogelijkheden beschikbaar hiervoor: een single entry visum, een double entry visum of een multiple entry visum.

Een single entry visum is 3 maanden geldig, met een maximale verblijfsduur van 30 dagen in China. Hiermee kan je China 1x binnenkomen. Een double entry visum is 6 maanden geldig, met ook een maximale verblijfsduur van 30 dagen. Hiermee kan je China 2x binnenkomen. Tot slot is het multiple entry visum 12 maanden geldig met ook een maximale verblijfsduur van 30 dagen.

Hoe lang duurt de aanvraag voor een toeristenvisum naar China?

De totale wachttijd en verwerkingstijd kan gemiddeld bijna 4-6 weken in beslag nemen. Moet u eerder naar China, neem dan contact met ons op.

Hoe vraagt u een toeristenvisum voor China aan?

Voordat je op vakantie kan naar China moet het een en ander geregeld zijn. Hieronder vindt u een handige stap-voor-stap handleiding voor het aanvragen van een toeristenvisum naar China.

1. Verzamel de benodigde documenten

Voor het aanvragen van een toeristenvisum voor China heeft u een aantal documenten nodig, waaronder uw paspoort, een volledig ingevuld aanvraagformulier, een recente pasfoto en overige relevante documenten afhankelijk van uw reis naar China. Een volledige lijst van benodigde documenten (met duidelijke voorbeelden) wordt via de e-mail aangeleverd.

2. Dien uw Aanvraag in bij het Chinese Visa Center

Nadat u alle benodigde documenten heeft verzameld, moet u uw visumaanvraag indienen bij het Chinese Visa Application Service Center (CVASC). Dit kan persoonlijk of via een geautoriseerd agentschap zoals Visum Vlug gebeuren.

3. Wacht op de verwerking van uw Visum

De verwerkingstijd voor een toeristenvisum duurt ongeveer vier werkdagen, maar dit kan afhankelijk van de drukte variƫren. Het is raadzaam om uw visumaanvraag ruim van tevoren in te dienen om voldoende tijd te hebben voor verwerking.

De wachttijden voor een afspraak zijn gemiddeld tussen de 2-3 weken. Moet u eerder naar China, neem dan contact met ons op via info@visumvlug.nl of bel ons op 06-17611519. Wij kunnen u in de meeste gevallen voorzien van een vervroegde spoedafspraak.

Hoeveel kost een toeristenvisum?

Zie het volgende artikel voor een compleet overzicht van de kosten voor een toeristenvisum in 2023, Visumkosten.

Laat ons u helpen!

Het aanvragen van een toeristenvisum naar China kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning kunt u gerust naar China voor zakenreis. Visum Vlug kan dit proces geheel ontzorgen zodat u zich kan focussen op uw zakelijke activiteiten in China.

Start uw aanvraag hier beneden of bel ons op 06-17611519