Uitwisseling Visum China: Alles Wat U Moet Weten!

Gaat u naar China voor een uitwisselingsprogramma, vrijwilligerswerk of een ander niet-zakelijk doel kan heeft u een F-visum nodig. Voordat u dus naar China kan afreizen, moeten er een aantal zaken worden geregeld, dit artikel geeft u een uitgebreide handleiding over hoe u een F-visum kunt aanvragen.

Zakelijke handdruk China visum

Wat is een Uitwisseling Visum voor China?

Een uitwisseling visum, ook wel F-visum genoemd, is vereist voor alle buitenlanders die China bezoeken voor niet zakelijke doelen zoals bijvoorbeeld academische/culturele/religieuze uitwisseling ook voor het verrichten van vrijwilligerswerk of NGO activiteiten in China is een F-visum nodig.

Hoe lang is een Uitwisseling Visum voor China geldig?

De geldigheid van het F-visum is afhankelijk van het aantal keren dat u China wilt bezoeken. De drie mogelijkheden hiervoor zijn: single entry, double entry of multiple entry. Het single entry visum heeft een geldigheidsduur van 3 maanden, hiermee kunt u maximaal 30 dagen in China verblijven en eenmaal China betreden. Een double entry visum is 6 maanden geldig, met een gelijke maximale verblijfsduur van 30 dagen en geeft de mogelijkheid om China tweemaal te betreden. Het multiple entry visum is 12 maanden geldig, met ook een maximale verblijfsduur van 30 dagen en hiermee kunt u China meerdere keren in-en uittreden.

Hoe lang duurt de aanvraag voor een Uitwisseling Visum naar China?

De totale wachttijd en verwerkingstijd kan gemiddeld bijna 4-6 weken in beslag nemen. Moet u eerder naar China, neem dan contact met ons op.

Hoe vraagt u een Uitwisseling Visum voor China aan?

Voordat je op uitwisseling kan naar China moet een aantal zaken geregeld zijn. Hieronder vindt u een handige stap-voor-stap handleiding voor het aanvragen van een uitwisseling visum naar China.

1. Verzamel de benodigde documenten

Voor het aanvragen van een uitwisseling visum voor China heeft u een aantal documenten nodig, waaronder uw paspoort, een volledig ingevuld aanvraagformulier, een recente pasfoto en overige relevante documenten afhankelijk van het type uitwisseling in China. Een volledige lijst van benodigde documenten (met duidelijke voorbeelden) wordt via de e-mail aangeleverd.

2. Dien uw Aanvraag in bij het Chinese Visa Center

Nadat u alle benodigde documenten heeft verzameld, moet u uw visumaanvraag indienen bij het Chinese Visa Application Service Center (CVASC). Dit kan persoonlijk of via een geautoriseerd agentschap zoals Visum Vlug gebeuren.

3. Wacht op de verwerking van uw Visum

De verwerkingstijd voor een uitwisseling visum duurt ongeveer vier werkdagen, maar dit kan afhankelijk van de drukte variƫren. Het is raadzaam om uw visumaanvraag ruim van tevoren in te dienen om voldoende tijd te hebben voor verwerking.

De wachttijden voor een afspraak zijn gemiddeld tussen de 2-3 weken. Moet u eerder naar China, neem dan contact met ons op via info@visumvlug.nl of bel ons op 06-17611519. Wij kunnen u in de meeste gevallen voorzien van een vervroegde spoedafspraak.

Hoeveel kost een werkvisum?

Zie het volgende artikel voor een compleet overzicht van de kosten voor een uitwisseling visum in 2023, Visumkosten.

Laat ons u helpen!

Het aanvragen van een F-visum naar China kan een complex proces zijn, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning kunt u een succesvolle uitwisseling ervaring in China hebben. Visum Vlug kan dit proces geheel ontzorgen zodat u zich kan focussen op uw nieuwe baan in China.

Start uw aanvraag hier beneden of bel ons op 06-17611519