Werkvisum China: Alles Wat U Moet Weten!

Ga je naar China om te werken? Dan heb je een werkvisum nodig!. Dit artikel geeft je alle informatie die je nodig hebt om een werkvisum voor China aan te vragen. Ga je zonder werkvisum naar China, dan riskeer je hoge boetes of zelfs gevangenisstraf. Lees dit artikel dus rustig door en verdiep je in alles wat bij zo een aanvraag komt kijken.

Zakelijke handdruk China visum

Wat is een Werkvisum voor China?

Het werkvisum, ook wel Z-visum genoemd, is een vereiste voor iedere buitenlander die in China wilt wonen en werken. Met dit zogeheten Z-visum kan je, afhankelijk van je arbeidscontract en werkvergunning, voor lange tijd in China verblijven.

Hoe lang is een Werkvisum voor China geldig?

Het werkvisum is initieel geldig voor 30 dagen na aankomst in China, bij de lokale autoriteiten (PBS) moet er een werkvergunning worden aangevraagd. Afhankelijk van het arbeidscontract en de aard van de werkzaamheden die worden verricht, bepaalt de PBS de geldigheidsduur van deze werkvergunning, met een maximum van vijf jaar.

Hoe lang duurt de aanvraag voor een Werkvisum naar China?

De totale wachttijd en verwerkingstijd kan gemiddeld bijna 6-8 weken in beslag nemen. Moet u eerder naar China, neem dan contact met ons op.

Hoe vraagt u een Werkvisum voor China aan?

Het aanvragen van een werkvisum voor China is een complex proces dat zorgvuldig aangepakt moet worden. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen bij het aanvraagproces:

1. Verzamel de benodigde documenten

Voor het aanvragen van een werkvisum heeft u een aantal documenten nodig, waaronder uw paspoort, een volledig ingevuld aanvraagformulier, een recente pasfoto en overige relevante documenten afhankelijk van uw werkzaamheden in China. Een volledige lijst van benodigde documenten (met duidelijke voorbeelden) wordt via de e-mail aangeleverd.

2. Dien uw Aanvraag in bij het Chinese Visa Center

Nadat u alle benodigde documenten heeft verzameld, moet u uw visumaanvraag indienen bij het Chinese Visa Application Service Center (CVASC). Dit kan persoonlijk of via een geautoriseerd agentschap zoals Visum Vlug gebeuren.

3. Wacht op de verwerking van uw Visum

De verwerkingstijd voor een werkvisum duurt ongeveer vier werkdagen, maar dit kan afhankelijk van de drukte variƫren. Het is raadzaam om uw visumaanvraag ruim van tevoren in te dienen om voldoende tijd te hebben voor verwerking.

De wachttijden voor een afspraak zijn gemiddeld tussen de 2-3 weken. Moet u eerder naar China, neem dan contact met ons op via info@visumvlug.nl of bel ons op 06-17611519. Wij kunnen u in de meeste gevallen voorzien van een vervroegde spoedafspraak.

Hoeveel kost een werkvisum?

Zie het volgende artikel voor een compleet overzicht van de kosten voor een werkvisum in 2023, Visumkosten.

Laat ons u helpen!

Het aanvragen van een werkvisum kan een ingewikkeld proces zijn, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning kan je met een gerust hart en legaal naar China voor werk. Visum Vlug kan dit proces geheel ontzorgen zodat u zich kan focussen op uw nieuwe baan in China.

Start uw aanvraag hier beneden of bel ons op 06-17611519