Wat voor soort Pasfoto heb je nodig voor een visum naar China

Wanneer je van plan bent om naar China te reizen, is het verkrijgen van het juiste visum een cruciale stap in je reisvoorbereidingen. Een van de essentiële vereisten voor het aanvragen van een China visum is een pasfoto die voldoet aan specifieke richtlijnen. Deze pasfoto is van groot belang omdat het je identiteit bevestigt en wordt gebruikt voor officiële documentatie tijdens je verblijf in China. Laten we eens kijken naar wat voor soort pasfoto nodig is voor een China visum.

Taking picture

1. Formaat en afmetingen

Het formaat van de pasfoto moet 33mm breed en 48mm hoog zijn. Zorg ervoor dat je foto recent is genomen en overeenkomt met je huidige uiterlijk.

2. Achtergrond

De achtergrond moet spierwit zijn, er mogen geen patronen of texturen aanwezig zijn hier. Het verschil tussen gezicht en achtergrond moet scherp en duidelijk zijn, wanneer deze wazig is kan de pasfoto worden afgekeurd.

3. Houding en Expressie

Er moet recht in de camera worden gekeken, je gezicht moet volledig zichtbaar zijn zonder schaduwen of reflecties. Een neutrale gezichtsuitdrukking met gesloten mond is vereist. Kortom, lachen of overdreven expressies op de pasfoto zijn niet toegestaan!

4. Hoofddeksels en Brillen

Hoofddeksels en (zonne)brillen zijn absoluut niet toegestaan, tenzij de hoofddeksels een onderdeel zijn van je religieuze/etnische identiteit. Indien je ervoor kiest om toch je bril aan te houden, zorg er dan voor dat er geen schittering of reflectie aanwezig is en dat je ogen volledig zichtbaar zijn.

5. Kleding en Uiterlijk

Het is aan te raden om felle kleuren en drukke patronen te vermijden, deze zouden ervoor kunnen zorgen dat je gezicht minder duidelijk naar voren komt in de pasfoto.

6. Haar en Make-up

Je haar moet volledig uit je gezicht worden gehouden, voor mensen met lang haar is het aan te raden om het haar strak naar achteren te binden zodat het gehele gezicht goed zichtbaar is. Vermijd overdreven make-up of donkere schaduwen die je natuurlijke uiterlijk sterk veranderen.

7. Kwaliteit en Resolutie

Zorg ervoor dat de pasfoto van hoge kwaliteit is, scherp en goed belicht. Een lage resolutie of wazige foto kan ervoor zorgen dat je visumaanvraag niet verder in behandeling wordt genomen.

Het hebben van een wazige of onduidelijke foto zorgt voor de meeste problemen bij de visumaanvraag. Deze worden niet geaccepteerd en de aanvraag wordt dan ook niet verder in behandeling genomen. Let hier dus goed op!

8. Aantal benodigde Foto’s

Het is aan te raden om ten minste twee pasfoto’s mee te nemen.

Het verkrijgen van het juiste type pasfoto voor je China visum kan soms een over het hoofd gezien aspect zijn van reisvoorbereidingen. Door echter de tijd te nemen om te begrijpen aan welke eisen je pasfoto moet voldoen, kun je mogelijke vertragingen en problemen vermijden tijdens het aanvragen van je visum. Een duidelijke, professionele en goed gemaakte pasfoto zorgt ervoor dat het aanvragen van je visum zo soepel mogelijk verloopt.

Nog meer vragen? Bel ons op 06-17611519 of start uw visum-aanvraag hier beneden voor een zorgeloze reis naar China!